In de huid
van de klant

HNV Communicatie heeft zijn roots weliswaar niet in Brabant, we houden wél van een verkleedpartijtje. We kruipen graag in de huid van de klant. Door ons in te leven, leren we hem kennen. Van binnen en van buiten.

Wat zijn z’n wensen, verlangens, doelen, wie is zijn publiek? Wat is zijn verhaal, wat wil hij vertellen, wat juist niet? We verdiepen ons net zo makkelijk in een wereldwijde marktleider op het gebied van olie of een Nederlands drinkwaterbedrijf als in een lokale woningbouwstichting of een online verkoper van gezondheidsproducten. En dan? Dan sluit wat wij voor hem maken perfect aan bij de wensen. Natuurlijk weten wij niet alles! De klant heeft de inhoudelijke expertise, wij de ervaring en een fikse dosis inlevingsvermogen; samen gaan we op zoek naar de beste oplossing.

Service, flexibiliteit en persoonlijk contact staan bij ons voorop. Bij ons dus geen vertragende traffic afdeling, geen stapels terugbelnotities of achternamen in onze e-mailadressen. Wel een vast contactpersoon; altijd bereikbaar én dol op informele werklunches.